I said...
Assalamualaikum..Selamat datang kat blog saya ni..terima kasih sebab sudi singgah,follow dan komen.Saya nak terangkan maksud Mugiwara Kaizoku..hehe tu bahasa jepun sebenarnya..maksudnya Straw Hat Pirate atau Lanun Topi Jerami..I LOVE ONE PIECE...Alhamdulillah sy dpt straight A dlm PMR (2012) dan saya akan berjuang lagi untuk SPM 2014!! Doakan saya!

Saturday, 6 December 2014

SPM is over

0 orang doa sy dpt Straight A's SPM :)
Assalamualaikum semua :) dah lama betul tak update blog ni yer...nak edit blog ni pun dah x brape reti sgt dah. Kena belajar balik la macam mana nak edit blog ni...tp susah lah sbb dia dah guna interface baru bahagian HTML dia tu mengelirukan. Lagipun, dulu belajar deit dalam old interface. Well, lupakan sebntar pasal tu so saya telah pun berjaya menamatkan SPM secara rasminya pada 25 November 2014 dgn last subjek, biologi.

Result? itu serah kepada Allah jelah....saya dah usaha, klu tak dpt ape yg saya nak mungkin Allah tau lebih baik untuk say kot. Tapi, saya akan sentiasa berdoa supaya masa depan sentiasa cerah dan dipermudahkan. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahu segala perkara yg tlah berlaku, semasa dan yg akan berlaku.
Jap...wow,...seronok gak menip ni kan...dah lama tak menaip bila menaip rasa seronok pula. Feel dia bila taip laju laju tu perghhhh...so currently, sy dah cari kerja tp xde rezeki dan x dpt satu kerja pun kat sini, so sy spend time tgk anime, like anime marathon 24 hours....and I found Rurouni Kenshin dan sy nak sgt2 DUA live action movie dia tahun ni (2014). Setakat ni dpt tgk yg 2012 punya je wuwuwuwuwuuu :'(

Lesen kereta dan motor? entah la....so sy juga menghabiskan masa dgn tolong mak kat dapur...masak...belajar wat kek...nyummm nyummm.....tapi saya x dpt plkn so benda ni akan berterusan sehinggalah saya pergi mana2 institusi pendidikan...well then...sy nak continue tgk anime...until I meet my blog again, i'll update it...hoho


ありがとう

Friday, 7 February 2014

Sir Taekwondo!

3 orang doa sy dpt Straight A's SPM :)
Assalamualaikum
, wow...dah lama x update ape2..ni pun sbb saje nak share satu cerita yg buat kite rasa excited giler dan memang susah nak percaya......(bg sy lah)...

Ok, so saya start belajar taekwondo (tkd) ni masa tahun 2013 (form 4/16 tahun)....an
d sekarang ni baru tali pinggang kuning dua. So, mksdnya, dah setahun la saya bljr tkd, dan ape yg sy tau, sy ada dua org sir and senior tali pinggang hitam beberapa org....My sir is Indian person....of course lah they're Malaysian one. So , senior black belt ni dia ajak saya juga, kiranya dia tu mcm Sir jugak lah enn..

Saya pun respect dia and always anggap dia lebih tua dr saya with umur around 20yr....ummm yea..

One day, two weeks ago,....
a conversation start between me , sir rajeev kumar a.k.a senior black belt a.k.a sir and my brothers.

Sir: Duduk dekat asrama lagi ke? (dia tanya adik sy, Hafiz)

Hafiz: tak dah..

Sir: Kenapa?

Hafiz: ... :)

Sir: huhu ckp la kenapa...cakap jer...

Hafiz: tak best...

Sir: ohh....

Keadaan mnjd sunyi beberapa saat...

Sir: Kakak, darjah ...tingkatan brape??

ME: *showing FIVE with mah fingers*

Sir: oh,...darjah lima?

Hafiz: Tingkatan lima.....

Sir: :O  ...... :D haha form 5? ohhh betul ni form 5????

ME: hehe...betul la sir...

Sir: hmm btl ni? sk dkt mana?

ME: btl la sir haha...sk syed mashor *smbl tunjuk arah sk..masa ni dah habis bljr tkd *

Sir: oh situ..amik alir ape?

ME: sains...

Sir: Pure science?

ME: aah

Sir: huhu betul ni form 5? :D

ME: haha XD betul la sir...tahun ni saya amik SPM!

Sir: *senyap seketika*

ME: *forgetting about sir when suddenly sir said something...*

Sir: Samalah..........sir pun FORM 5 juga..

ME: *trying to catch up what he said and when I do...*....Huh?? Sama? huh?? *screaming 'EHHHHHHHH!!!' in my heart*....haha sir form 5? tipuuuuuuuu (・∀・ )
Sir: HAHA...betul...sir form 5...

ME: ..... :D ........ *am I dreaming??*
Sir: Sir bljr dekat Subang...

ME: *facing my face away from him and laugh or not rly laugh...to be more precisely, I was smiling with unbelieveable....I DON'T BELEIVE IT!!!!* huhu sir tipuuu

Sir: Betul...

ME: O _____ o *ARRRRRGHHHHHHHHHH?????!?!!!!!??!?!?!*

So....that is how the story goes...tak sangka SIR yg slama ni ajar saya and saya panggil dia SIR and saw me do lots of hilarious thing in tkd like falling down, too slow or whatever it is....!!! ARGHHHHHH MEMALUKAN!!!!!!!! SIR tu SEBAYA ngan AKU???????????????????!!!!!!!!!!!!



ありがとう

Thursday, 19 December 2013

Happy Birthday to me!

0 orang doa sy dpt Straight A's SPM :)
Assalamualaikum...yeah..let me tell you. Today is not my birthday! My birthday already pass...pass? ok ape2 jelah...bday saya 26 Nov yg lalu tp masa tu xde masa nak update blog.
ok..itu je kot..thun depan dah SPM...ouh stresss!!!


ありがとう

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...