I said...
Assalamualaikum..Selamat datang kat blog saya ni..terima kasih sebab sudi singgah,follow dan komen.Saya nak terangkan maksud Mugiwara Kaizoku..hehe tu bahasa jepun sebenarnya..maksudnya Straw Hat Pirate atau Lanun Topi Jerami..I LOVE ONE PIECE...Tak lama lagi dapat result SPM..Doakan saya!

Sunday, 15 March 2015

Confuse.

0 orang doa saya berjaya
Assalamualaikum,
so what happen to my life after spm? Well biar la saya bgtau je eyh result sy, ok sy dpt 5A4B....nk sy bg tau dgn spesifik ke? x nak la malas la nak cerita pasal tu sekrang. Jadi kebelakangan ni, kawan2 semua meluangkan masa bersama, pergi sana pergi sini....ada yg dah ada buah hati and they seems to be so happy.

How about me? I'm here at home, doing he sam thing.....hahhhh ok sebenarnya saya pun agak malas nak menaip ni, yelahkan sebab dah lama sangat tak post ape2 cerita kat blog ni, so ape yg saya cinfuse sbnrnya ni?? ntah2 kamu semua pun dah pening dengan apa yang saya cuba sampaikan. Ok, maybe pertama sekali, saya confuse kenapa saya perlu jeles dgn dorang semua? Dorang nak bergemira je kan? so iti hak mereka jd x perlu lah sy nak jeles bagai kan? Tapi hati ni terasa macam semua orang tak ingat kat say ke? haaa...masing-masing dah ada hidup masing-masing..

Seocnd, saya confuse tentang bidang ape yg sy patut pilh,...rasa-rasanya saya smbung bljr kat mana ye? macam mana lah masa depan nanti kan? so kat sini saya just nak nasihat kat adik adik bakal mengambil spm, tak kira la tahun ni ke 2 tahun lagi ke...5 tahun lagi ke (haha ok itu da melebih syah) ....SILALAH ADA CITA-CITA....nak tau kenapa orang kata cita-cita tu penting? Sebab bila kita ada cita-cita secara tak langsung kita akan berusaha untuk mencapai cita-cita tu, salah satu usaha yang paling utama ialah untuk belajr dengan bersungguh-sungguh sehingga memperoleh keputusan yang cemerlang. Basically, org yang ada cita-cita ni, dia ada panduan dan hala tuju yang jelas. Contohnya la kan, klu cita-cita adik nak jadi doktor, adik2 akan berusaha dlm PT3 (akak dulu batch ke-2 terakhir PMR), bila dapat result bagus bolehlah masuk kelas sains! hehe..lepastu korang kena study betul2 !!! Haaaaa jgn dpt 5A macam akak kay?

so yeah...saya pun dah tak tau nak bebel ape lagi dah...haha ok maybe tu je kot..pendeknya?! haha biar pi la...bukannya ada yg baca pun, klu tulis panjang2 lagilah orang malas nak baca betul tak? kahkah...ingat ya, membaca itu jambatan ilmu so jgn malas membaca...ok sekian sahaja bebelan saya hr ni...oh sekiranya korang ada nmpk tersalah eja atau ada ayat tergantung tu, maaf la ye, faham fahamkan jelah kahkah sbb saya menaip dlm gelap ni haaaa pastu fikiran pun agak bercelaru kan? huhu ok da bye

ありがとう

Saturday, 31 January 2015

New Life

1 orang doa saya berjaya
Assalamualaikum semua. Apa khabar? sihat ke? Ya Allah da lama
betul saya tak update blog ni kan? Rasa nak edit dan buang mana2 benda yg tak patut. Kena kemaskini semula blog ni yer hahaha.

So currently, sy tengah tunggu result SPM utk calon 2014, 3 Mac 2015 ni keluar la result dia hehe. Saya harap kamu semua dapat doakan saya dapat keputusan yang cemerlang...amin~~~ Saya hanya mampu berserah dan tawakal kepada Allah S.W.T pencinta seluruh alam. Jikalau keputusan saya tidak seperti yg saya inginkan, maka tau la sy yg Allah cuba melinduni saya hehe kerana Allah Maha Mengetahui dan Allah tahu ape yg terbaik buat kita semua betul ? Jadi, rasanya manusia ni x perlulah nak judge manusia berdasarkan result SPM kan? paling x suka bila dorang cuba nak bandingkan kita dgn pelajar2 lain yg cemerlang tu. Saya harap sy tergolonglah dlm pelajar yg cemerlang tu hehe XD

Masalah saya sekrng ni, lepas SPM nak pergi mana?
Bukan ape, byk sgt institusi pengajian zaman skang ni, pastu mcm2 bidang ada. Saya pun dah pening dah nak pilih bidang mana yg terbaik utk masa depan. Maklumlah, semua benda dah semakin mahal, RM1000 tu cukup2 je, zaman akan dtg, ntah2 rumah pun dah RM800k. Siapa tahu kan? hmmmm ntah la..tp ape yg sy tau, sy minat dlm animasi dan grafik, haha ye ke? sebenarnya sy lebih suka kepaa melukis anime tp sy xde la pro, klu pro tu tahap buat komik dah, sy nak buat komik pun lahaiiii lukisan dia, kejap2 "eh eh cemana eyh nk lukis tgn dia dlm posisi ni? " " eh cemana nak lukis org tendang bola?? eh....ehh...?" haaa mcm2 la eh eh tu kluar haha.

Jadi, kesimpulannya, kita tgk lah dulu result tu cemana yer? klu kimia fizik bio sy ok, sy akan amik je bidang kedoktoran ke...ape2 jelah yg berkaitan ngan 3 subjek tu sbb tu yg gaji dia mahal kan? hahaha klu bidang seni ni x menentu betul x? jd, biarlah ia hanya menjadi hobi atau mungkin sy try buat ape2 yg menarik dan jual hehe,,,,bolehla dpt pendapatan smpingan kan? heyy ingat jual lukisan ni murah ke? Mahal juga ok hehe...hari tu sy buat doodle kertas a3, hitam putih, ckgu sy beli dia bayar rm50...hehe kira mahal la juga kan? sbb dia doodle je. Ummm...ok la smpai sini je. InsyaAllah sy akan cuba utk spend lebih byk masa dlm blog ni hehe. Ohh saya dapat adik baru, nama dia Muhammad Faiz, dah sebulan dah umur dia hehehe...beza umur ngan sy 17 tahun...jauh kan? kan? mak sy pun dlm pantang jd sy terpaksa la buat semua kerja2 rumah tu, masak kemas rumah basuh baju sidai kain...hehehe praktis nk jadi ape ni? ahahaha jd bini org haha...uhuk uhuk....calon pun x jumpa lagi hahaha XD ok dah cukup...da merapu dah ni..bye2 Assalamualaikum.

ありがとう

Saturday, 6 December 2014

SPM is over

4 orang doa saya berjaya
Assalamualaikum semua :) dah lama betul tak update blog ni yer...nak edit blog ni pun dah x brape reti sgt dah. Kena belajar balik la macam mana nak edit blog ni...tp susah lah sbb dia dah guna interface baru bahagian HTML dia tu mengelirukan. Lagipun, dulu belajar deit dalam old interface. Well, lupakan sebntar pasal tu so saya telah pun berjaya menamatkan SPM secara rasminya pada 25 November 2014 dgn last subjek, biologi.

Result? itu serah kepada Allah jelah....saya dah usaha, klu tak dpt ape yg saya nak mungkin Allah tau lebih baik untuk say kot. Tapi, saya akan sentiasa berdoa supaya masa depan sentiasa cerah dan dipermudahkan. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahu segala perkara yg tlah berlaku, semasa dan yg akan berlaku.
Jap...wow,...seronok gak menip ni kan...dah lama tak menaip bila menaip rasa seronok pula. Feel dia bila taip laju laju tu perghhhh...so currently, sy dah cari kerja tp xde rezeki dan x dpt satu kerja pun kat sini, so sy spend time tgk anime, like anime marathon 24 hours....and I found Rurouni Kenshin dan sy nak sgt2 DUA live action movie dia tahun ni (2014). Setakat ni dpt tgk yg 2012 punya je wuwuwuwuwuuu :'(

Lesen kereta dan motor? entah la....so sy juga menghabiskan masa dgn tolong mak kat dapur...masak...belajar wat kek...nyummm nyummm.....tapi saya x dpt plkn so benda ni akan berterusan sehinggalah saya pergi mana2 institusi pendidikan...well then...sy nak continue tgk anime...until I meet my blog again, i'll update it...hoho


ありがとう

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...